Sałatka ze szparagami

5/5 5 16 5 1
5/5 5 16 5 1
  • Przygotowanie: 28 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez Delikatny WINIARY połącz z musztardą i olejem.
  2. Ziemniaki obierz, pokrój w cząstki, wrzuć do wrzącej, osolonej wody. Gotuj 10-15 minut, odsącz i ostudź.
  3. Szparagi obierz, gotuj w osolonej wodzie 10-15 minut (poza sezonem użyj szparagów konserwowych).
  4. Osącz, ostudź i pokrój w 3 cm kawałki.
  5. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w ósemki.
  6. Sałatę oczyść, porwij na mniejsze części.
  7. Delikatnie połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki.
  8. Ser feta pokrój w kostkę i ułóż na wierzchu sałatki.
  9. Sałatkę podawaj polaną sosem musztardowym.

Opis przepisu:

Wyśmienita sałatka ze szparagami - świeżymi lub ze słoika, z młodymi ziemniakami, pomidorem, sałatą i serem feta. Plus musztardowy sos na Majonezie Delikatnym WINIARY. Znakomita do surowych, wędzonych szynek (np. parmeńskiej) i długo dojrzewających wędlin.

Po więcej przepisów z Majonezem Delikatnym WINIARY kliknij tutaj>>.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?