Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Sałatka ze szparagami

  • Sałatka ze szparagami
  • czas Łączny czas: 50 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 30 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 343 kcal / 1 porcję

Wyśmienita sałatka ze szparagami - świeżymi lub ze słoika, z młodymi ziemniakami, pomidorem, sałatą i serem feta. Plus musztardowy sos na Majonezie Delikatnym WINIARY. Znakomita do surowych, wędzonych szynek (np. parmeńskiej) i długo dojrzewających wędlin.
Po więcej przepisów z Majonezem Delikatnym WINIARY kliknij tutaj>>.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Majonez Delikatny WINIARY połącz z musztardą i olejem.
  2. Ziemniaki obierz, pokrój w cząstki, wrzuć do wrzącej, osolonej wody.
  3. Gotuj 10-15 minut, odsącz i ostudź.
  4. Szparagi obierz, gotuj w osolonej wodzie 10-15 minut (poza sezonem użyj szparagów konserwowych).
  5. Osącz, ostudź i pokrój w 3 cm kawałki.
  6. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w ósemki.
  7. Sałatę oczyść, porwij na mniejsze części.
  8. Delikatnie połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki.
  9. Ser feta pokrój w kostkę i ułóż na wierzchu sałatki.
  10. Sałatkę podawaj polaną sosem musztardowym.
Konkurs - Daj słoikom drugie życie - zakończenie
Kalorie: 1372 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Sałatka ze szparagami

Wydrukuj przepis

Sałatka ze szparagami

Zgłoś przepis do moderacji