Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Sałatka ze szparagami

  • Sałatka ze szparagami
  • czas Łączny czas: 50 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 30 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 343 kcal / 1 porcję

Wyśmienita sałatka ze szparagami - świeżymi lub ze słoika, z młodymi ziemniakami, pomidorem, sałatą i serem feta. Plus musztardowy sos na Majonezie Delikatnym WINIARY. Znakomita do surowych, wędzonych szynek (np. parmeńskiej) i długo dojrzewających wędlin.
Po więcej przepisów z Majonezem Delikatnym WINIARY kliknij tutaj>>.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Majonez Delikatny WINIARY połącz z musztardą i olejem.
  2. Ziemniaki obierz, pokrój w cząstki, wrzuć do wrzącej, osolonej wody.
  3. Gotuj 10-15 minut, odsącz i ostudź.
  4. Szparagi obierz, gotuj w osolonej wodzie 10-15 minut (poza sezonem użyj szparagów konserwowych).
  5. Osącz, ostudź i pokrój w 3 cm kawałki.
  6. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w ósemki.
  7. Sałatę oczyść, porwij na mniejsze części.
  8. Delikatnie połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki.
  9. Ser feta pokrój w kostkę i ułóż na wierzchu sałatki.
  10. Sałatkę podawaj polaną sosem musztardowym.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: 1372 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Sałatka ze szparagami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Sałatka ze szparagami

Wydrukuj przepis

Sałatka ze szparagami

Zgłoś przepis do moderacji