1

2

Przepisy

Sałatka ze szparagami

5/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 343 kcal / porcja

Wyśmienita sałatka ze szparagami - świeżymi lub ze słoika, z młodymi ziemniakami, pomidorem, sałatą i serem feta. Plus musztardowy sos na Majonezie Delikatnym WINIARY. Znakomita do surowych, wędzonych szynek (np. parmeńskiej) i długo dojrzewających wędlin.

Po więcej przepisów z Majonezem Delikatnym WINIARY kliknij tutaj>>.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez Delikatny WINIARY połącz z musztardą i olejem.
  2. Ziemniaki obierz, pokrój w cząstki, wrzuć do wrzącej, osolonej wody.
  3. Gotuj 10-15 minut, odsącz i ostudź.
  4. Szparagi obierz, gotuj w osolonej wodzie 10-15 minut (poza sezonem użyj szparagów konserwowych).
  5. Osącz, ostudź i pokrój w 3 cm kawałki.
  6. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w ósemki.
  7. Sałatę oczyść, porwij na mniejsze części.
  8. Delikatnie połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki.
  9. Ser feta pokrój w kostkę i ułóż na wierzchu sałatki.
  10. Sałatkę podawaj polaną sosem musztardowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: