Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Polędwica w sosie pieprzowym

  • czas Łączny czas: 25 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 220 kcal / 1 porcję

Obiad dla miłośników ostrych smaków, czyli wołowa polędwica w sosie pieprzowym ze śmietaną i przyprawą Ziarenka Smaku. Najlepszy do sosu jest pieprz świeżo zmielony - przy ręcznym młynku trzeba się trochę napracować, ale aromat sosu nam to wynagrodzi :) Tak przyrządzoną wołowinę można podawać np. z ziemniakami z patelni lub z kaszą gryczaną. A na jarzynkę - na przykład czerwona lub biała kapusta, albo podsmażane grzyby.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kotlety oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i usmaż na patelni na rozgrzanym tłuszczu.
  2. Masło rozpuść w rondlu.
  3. Mąkę rozprowadź w szklance zimnej wody, połącz z masłem.
  4. Pieprz przelej wrzącą wodą, odsącz.
  5. Łyżeczkę pieprzu rozdrobnij, włóż do sosu razem z pozostałymi całymi ziarnami.
  6. Sos połącz ze śmietaną. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i sokiem z cytryny.
  7. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
  8. Kotlety podawaj polane sosem.
Kalorie: 880 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Polędwica w sosie pieprzowym

Wydrukuj przepis

Polędwica w sosie pieprzowym

Zgłoś przepis do moderacji