Sałatka kalafiorowa

Oceń ten przepis!

4/5 4 16 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 23 min.

  • Porcje 4

4/5 4 16 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kalafior oczyść, podziel na różyczki. Gotuj w Rosole drobiowym 5 minut.
  2. Odsącz, ostudź.
  3. Rzodkiew i ogórek zetrzyj na tarce. Pomidor i jajko pokrój w drobną kostkę.
  4. Kalafior, rzodkiew, ogórek, szczypiorek i koperek połącz z Majonezem, dopraw solą.
  5. Jajko ugotuj na twardo.
  6. Sałatkę podawaj ułożoną na liściach sałaty, posypaną jajkiem i dekoracyjnie pomidorami.

Opis przepisu:

Mamy pomysł na sałatkę dla miłośników kalafiora! Ugotowany ale wciąż chrupiący z dodatkiem innych warzyw zachwyci Was smakiem! Obowiązkowy dodatek, to oczywiście Majonez Dekoracyjny WINIARY!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?