Schab nadziewany pieczarkami i serem

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 47 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 6

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso schabu rozcinamy tak aby powstał jak największy płat mięsa,lekko rozbijamy,nacieramy z obu stron:solą,pieprzem,vegetą i odstawiamy.
  2. W tym czasie kroimy w plasterki umyte pieczarki a cebulę drobno kroimy w kostkę.Smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem,solą,odrobiną vegety.
  3. Gdy pieczarki lekko przestygną dodajemy pokrojony w kostkę serek śmietankowy i tymianek.Na rozwinięte mięso wykładamy farsz pieczarkowo-serowy i ciasno zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami.
  4. Roladę obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony,gdy mięso się zrumieni podlewamy szklanką bulionu i dusimy do miękkości.
  5. Sos pieczeniowo-kremowy przygotowujemy wg przepisu.
  6. Mięso kroimy w plastry i podajemy z sosem,ulubioną srówką i z ziemniakami z wody.

Opis przepisu:

Schab nadziewany pieczarkami i serem to propozycja na obiad z pysznym mięsem schabowym, ale podanym w innej formie, niż tradycyjne kotlety schabowe. Farsz zrobiony z cebuli i pieczarek podsmażonych na tłuszczu nada słodkiego i pysznego aromatu całej potrawie. Schab nadziewany pieczarkami i serem wyśmienicie smakuje polany Sosem pieczeniowym kremowym WINIARY, a także podany z dodatkiem ziemniaków i surówki z jabłka i marchewki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?