Świderki z brokułem i szynką

Oceń ten przepis!

4/5 4 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj w posolonej wodzie wg wskazówek na opakowaniu.
  2. Szynkę pokrój w szerokie paski, wysmaż na chrupko, a następnie wyjmij z patelni.
  3. Brokuł podziel na różyczki i blanszuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru, przez 2-3 minuty. Odsącz i ostudź zimną wodą.
  4. Sos serowo-pieczarkowy Italia WINIARY wymieszaj z 200 ml zimnej wody, doprowadź do zagotowania i gotuj 1 minutę. Dodaj serek mascarpone i wymieszaj.
  5. Makaron połącz z brokułem, szynką i sosem serowo-pieczarkowym, wymieszaj.

Opis przepisu:

Wykwintny przysmak z makaronem: pełnoziarniste świderki z brokułem i szynką parmeńską (lub westfalską - ważne, żeby była surowa i długodojrzewająca), wysmażoną na chrupko na patelni. Do tego aromatyczny Sos serowo-pieczarkowy Italia WINIARY, przyrządzony z dodatkiem śmietankowego serka mascarpone. To wyjątkowa kompozycja, która zadowoli nawet wybrednych smakoszy. Przed podaniem można udekorować potrawę gałązką natki lub świeżych ziół.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?