Tortellini z szynką i pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 16 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 4

5/5 5 16 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Tortellini ugotuj wg wskazówek na opakowaniu.
  2. Pieczarki oczyść, umyj i pokrój w plasterki, a następnie podsmaż (10 minut) na oleju, dopraw solą i zsuń na bok patelni.
  3. Szynkę pokrój w paseczki, przesmaż na tłuszczu po pieczarkach, wymieszaj z pieczarkami i tortellini.
  4. Zawartość opakowania Sosu neapolitańskiego Italia WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut ciągle mieszając.
  5. Tortellini z pieczarkami i szynką rozłóż na talerzach i polej Sosem neapolitańskim.
  6. Podaj zaraz po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Nadziewane serem tortellini z szynką i pieczarkami to połączenie ulubionych polsko-włoskich smaków. Bardzo proste do przygotowania, bo wystarczy tylko ugotować pierożki, wymieszać je z podsmażonymi pieczarkami i szynką oraz polać całość pomidorowym Sosem neapolitańskim Italia WINIARY. Danie można udekorować natką pietruszki lub listkiem świeżej bazylii i podać z miską zielonej sałaty ze śmietaną lub winegretem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?