Tagliatelle z sosem serowo-pieczarkowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 48 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Porcje 4

4/5 4 48 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu.
  2. Szynkę pokrój na kawałki, wysmaż na oleju na chrupko, wyjmij z patelni.
  3. Pieczarki oczyść, umyj i pokrój na ćwiartki, podsmaż (6 -7 minut), na tłuszczu z szynki.
  4. Śmietankę połącz z 200 ml zimnej wody i wsyp zawartość z opakowania Sosu serowo-pieczarkowego Italia WINIARY. Następnie wymieszaj i wlej na patelnię, mieszając zagotuj.
  5. Makaron przełóż na patelnię, wymieszaj, przełóż porcje na talerze i każdy posyp szynką.
  6. Podawaj zaraz po przygotowaniu. Możesz udekorować pomidorkami koktajlowymi podsmażonymi na oleju.

Opis przepisu:

Proste, pyszne i dekoracyjne wstążki (tagliatelle) z Sosem serowo-pieczarkowym Italia WINIARY. Ugotowany makaron mieszamy z podsmażonymi pieczarkami i Sosem, posypujemy wysmażoną na chrupko szynką oraz dekorujemy pięknie pomidorkami koktajlowymi (mogą być świeże lub podsmażone na oleju). Danie doskonale smakuje z mixem kolorowych sałat z lekkim sosem.

Spróbuj także z sosem serowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?