Ravioli z mięsem i sosem serowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 3

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ravioli ugotuj w posolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu.
  2. Brokuł podziel na różyczki i blanszuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru 2 minuty, a następnie odsącz i ochłodź zimną wodą.
  3. Naczynie do zapiekania posmaruj olejem i przełóż odsączone pierożki i brokuły.
  4. Zawartość opakowania Sosu cztery sery Italia WINIARY dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 2 minuty często mieszając. Następnie odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
  5. Całość posyp serem (jeżeli ser jest w kawałku, zetrzyj go na tarce).
  6. Piekarnik rozgrzej do 200 st. C, wstaw naczynie do piekarnika i piecz 15-20 minut.
  7. Podaj zaraz po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Na szybki obiad doskonale sprawdzą się gotowe pierożki ravioli z mięsem, zapieczone z serem i blanszowanymi brokułami pod Sosem cztery sery Italia WINIARY. Zapiekankę posypujemy startym na tarce cheddarem (możemy go zastąpić innym ostrym, lekko kwaskowatym żółtym serem), który pod wpływem temperatury zmieni się miękko-chrupką skórkę. Tak przyrządzone pierożki świetnie smakują z sałatką z pomidorów.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?