Kokardki z kurczakiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj w posolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu.
  2. Mięso i cukinię pokrój w grubą kostkę, a paprykę w drobną kostkę.
  3. Rozgrzej olej na patelni, usmaż mięso, dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyjmij z tłuszczu i odłóż.
  4. Na tłuszczu ze smażenia podsmaż paprykę i cukinię, dopraw również solą.
  5. Zawartość opakowania Sosu cztery sery Italia WINIARY dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 2 minuty często mieszając. Następnie odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
  6. Makaron połącz z mięsem i warzywami, rozłóż na talerze polej Sosem i posyp serem (jeżeli ser jest w całości, zetrzyj go na tarce).
  7. Podaj zaraz po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Makaronowy obiad w pół godziny czyli kokardki z kurczakiem, cukinią oraz czerwoną papryką. Plus przepyszny, gęsty Sos cztery sery Italia WINIARY ze śmietanką i tarty parmezan do posypania. Całość można udekorować ćwiartkami koktajlowych pomidorków. Takie danie to właściwie trzy w jednym, bo zawiera porcję mięsa, makaronu i warzyw.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?