Roladki schabowe z ciecierzycą i słonecznikiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 13 godz. 50 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ciecierzycę namoczyć przez noc.
  2. Na drugi dzień ugotować ją w wodzie przez ok 1-1,5 godziny. Odsączyć.
  3. Ciecierzycę, natkę pietruszki, przyprawy i zmiażdżony czosnek zmiksować na papkę. Dodać majonez i ziarna słonecznika. Masa powinna mieć wyrazisty smak więc można ewentualnie dosypać więcej przypraw.
  4. Schab pokroić na kotlety i cienko rozbić. Smarować je masą z ciecierzycy i zwijać roladki.
  5. Roladki panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej i usmażyć na gorącym oleju. Smażyć dokładnie z każdej strony.
  6. Sos przygotować według przepisu na opakowaniu. Roladki przed podaniem polać sosem.

Opis przepisu:

Roladki schabowe z ciecierzycą i słonecznikiem, to obiad dietetyczny, smaczny i pożywny. Podawane w sosie pieczeniowym kremowy WINIARY, zachwycą każdego łakomczucha, niezależnie od wieku. Obiad świetny dla całej rodziny! Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?