Pascha wielkanocna

5/5 5 5 5 1
5/5 5 5 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 5 min.

  • Porcje: 20

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żelatynę WINIARY rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody, następnie ostudź.
  2. Masło utrzyj na puszystą masę, dodaj Cukier wanilinowy WINIARY, cukier puder i żółtka.
  3. Utrzyj na gładką masę i stopniowo dodawaj ser, śmietanę, bakalie i Żelatynę.
  4. Przelej do wysmarowanej masłem tortownicy lub użyj sita wyłożonego folią spożywczą.
  5. Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Wierzch paschy udekoruj owocami.

Opis przepisu:

W czasie Wielkanocy na naszych stołach pojawia się wiele smacznych deserów. Jednym z nich może być sernik nazywany paschą wielkanocną. To idealne połączenie twarogu, słodkiej śmietany i owoców. Bakalie dodane do naszego deseru świetnie łączą się ze świeżymi owocami, które wprowadzają na talerze aurę wiosny. Sprawdź przepis na paschę wielkanocną, która miło zaskoczy gości swym smakiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?