Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Pascha wielkanocna

Pascha wielkanocna
  • Pascha wielkanocna
  • Pascha wielkanocna
  • Pascha wielkanocna
  • Pascha wielkanocna
  • Pascha wielkanocna
  • Pascha wielkanocna
  • czas Łączny czas: 145 min (Przygotowanie: 25 min Oczekiwanie 120 min)
  • porcji Porcji: 20
  • kalorie Kalorie: 285 kcal / 1 porcję

W czasie Wielkanocy na naszych stołach pojawia się wiele smacznych deserów. Jednym z nich może być sernik nazywany paschą wielkanocną. To idealne połączenie twarogu, słodkiej śmietany i owoców. Bakalie dodane do naszego deseru świetnie łączą się ze świeżymi owocami, które wprowadzają na talerze aurę wiosny. Sprawdź przepis na paschę wielkanocną, która miło zaskoczy gości swym smakiem.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody, ostudź.
  2. Masło utrzyj na puszystą masę, dodaj Cukier wanilinowy, cukier puder i żółtka.
  3. Utrzyj na gładką masę i stopniowo dodawaj ser, śmietanę, bakalie i Żelatynę.
  4. Przelej do wysmarowanej masłem tortownicy lub użyj sita wyłożonego folią spożywczą.
  5. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.
  6. Wierzch paschy udekoruj owocami.
Kalorie: 5700 kcal / 20 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 6 grudnia 2013
    RENIZ

    przepyszna jest taka pascha

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Pascha wielkanocna

Wydrukuj przepis

Pascha wielkanocna

Zgłoś przepis do moderacji