1

2

Przepisy

Pascha wielkanocna

5/5 5 5 5 1

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 20 porcji

285 calories kalorie: 285 kcal / porcja

W czasie Wielkanocy na naszych stołach pojawia się wiele smacznych deserów. Jednym z nich może być sernik nazywany paschą wielkanocną. To idealne połączenie twarogu, słodkiej śmietany i owoców. Bakalie dodane do naszego deseru świetnie łączą się ze świeżymi owocami, które wprowadzają na talerze aurę wiosny. Sprawdź przepis na paschę wielkanocną, która miło zaskoczy gości swym smakiem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody, ostudź.
  2. Masło utrzyj na puszystą masę, dodaj Cukier wanilinowy, cukier puder i żółtka.
  3. Utrzyj na gładką masę i stopniowo dodawaj ser, śmietanę, bakalie i Żelatynę.
  4. Przelej do wysmarowanej masłem tortownicy lub użyj sita wyłożonego folią spożywczą.
  5. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.
  6. Wierzch paschy udekoruj owocami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: