Jajka z rzeżuchą

Oceń ten przepis!

5/5 5 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, zetnij białko tak, żeby jajko postawić pionowo. Delikatnie wyjmij żółtko.
  2. Szynkę pokrój w drobną kostkę, utrzyj z żółtkiem i dodaj posiekaną rzeżuchę, majonez i musztardę. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Białka napełnij farszem żółtkowym, formując kopczyki na wierzchu jajka.
  4. Ułóż na półmisku wyłożonym roszponką. Posyp każdą porcję rzeżuchą. Podaj zaraz po przygotowaniu. Możesz dodatkowo udekorować rzodkiewkami.

Opis przepisu:

Jajka z rzeżuchą to pomysł na tradycyjne śniadanie wielkanocne, kiedy serwujemy swoim bliskim jajka z przeróżnymi dodatkami. Jajka faszerowane żółtkiem z szynką, rzeżuchą, Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i musztardą podawaj na półmisku wyłożonym roszponką bądź w podstawkach na jajka na twardo. Jajka z farszem z rzeżuchy to oczywiście pomysł nie tylko na wielkanocne śniadanie - zawsze możesz zasiać rzeżuchę na parapecie i po kilku dniach mieć pyszny zysk :)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?