Jajka z rzeżuchą

5/5 5 10 5 1

przygotowanie: 27 min

oczekiwanie: 10 min

porcje: 4 porcje

188 calories kalorie: 188 kcal / porcja

Jajka z rzeżuchą to pomysł na tradycyjne śniadanie wielkanocne, kiedy serwujemy swoim bliskim jajka z przeróżnymi dodatkami. Jajka faszerowane żółtkiem z szynką, rzeżuchą, Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i musztardą podawaj na półmisku wyłożonym roszponką bądź w podstawkach na jajka na twardo. Jajka z farszem z rzeżuchy to oczywiście pomysł nie tylko na wielkanocne śniadanie - zawsze możesz zasiać rzeżuchę na parapecie i po kilku dniach mieć pyszny zysk :)

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, zetnij białko tak, żeby jajko postawić pionowo. Delikatnie wyjmij żółtko.
  2. Szynkę pokrój w drobną kostkę, utrzyj z żółtkiem i dodaj posiekaną rzeżuchę, majonez i musztardę. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Białka napełnij farszem żółtkowym, formując kopczyki na wierzchu jajka.
  4. Ułóż na półmisku wyłożonym roszponką. Posyp każdą porcję rzeżuchą. Podaj zaraz po przygotowaniu. Możesz dodatkowo udekorować rzodkiewkami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.