Jajka w sosie tatarskim

Oceń ten przepis!

4/5 4 21 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 21 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez Dekoracyjny WINIARY połącz ze śmietaną, musztardą i chrzanem tworząc sos.
  2. Grzybki, ogórek i cebulki pokrój w kostkę.
  3. Ugotowane na twardo i przestudzone jajka obierz i przekrój na połówki.
  4. Sos majonezowy połącz z grzybkami, ogórkiem i cebulką. Dopraw do smaku solą, cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
  5. Na półmisku rozłóż roszponkę, a na niej połówki jajek. Polej je sosem tatarskim po wierzchu i udekoruj szczypiorkiem.

Opis przepisu:

Domowy sos tatarski świetnie smakuje w zestawieniu z wieloma dodatkami, zarówno na zimno, jak i ciepło. Idealnym połączeniem są jajka w sosie tatarskim. Możemy je podawać jako przystawkę, jak i jako dodatek do dań głównych oraz kanapek. Sos tatarski z marynowanych warzyw, musztardy, chrzanu i ziół przygotowujemy z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Takie połączenie sprawia, że jajka w domowym sosie tatarskim to przepyszna propozycja kulinarna - i jaka prosta!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?