1

2

Przepisy

Jajka w sosie tatarskim

4/5 4 18 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 5 minut

porcje: 4 porcje

587 calories kalorie: 587 kcal / porcja

Domowy sos tatarski świetnie smakuje w zestawieniu z wieloma dodatkami, zarówno na zimno, jak i ciepło. Idealnym połączeniem są jajka w sosie tatarskim. Możemy je podawać jako przystawkę, jak i jako dodatek do dań głównych oraz kanapek. Sos tatarski z marynowanych warzyw, musztardy, chrzanu i ziół przygotowujemy z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Takie połączenie sprawia, że jajka w domowym sosie tatarskim to przepyszna propozycja kulinarna - i jaka prosta!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez połącz ze śmietaną, musztardą i chrzanem.
  2. Grzybki, ogórek i cebulki pokrój w kostkę.
  3. Jajka obierz i przekrój na połówki.
  4. Sos majonezowy połącz z grzybkami, ogórkiem i cebulką. Dopraw do smaku solą, cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
  5. Na półmisku rozłóż roszponkę, a na niej połówki jajek.
  6. Jajka polej sosem tatarskim.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: