Jajka w sosie koperkowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 7 min.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu, dodaj do niego koperek.
  2. Jajka ugotuj na twardo (7 minut), przelej zimna wodą, obierz ze skorupek.
  3. Ciepłe jajka przekrój na połowę, polej sosem, podaj z ziemniakami puree.
  4. Danie udekoruj pomidorkami i natką pietruszki.

Opis przepisu:

Popularne w okresie Wielkanocy jajka możemy serwować w wielu wariacjach. Najczęściej podajemy je w formie przystawki bądź dodatku do kanapki. Jaja idealnie komponują się z różnymi sosami i farszami. Dziś podajemy przepis na jaja w sosie koperkowym. Ziołowe połączenie natki pietruszki i koperku jest idealnym dodatkiem do naszej przekąski. Spróbuj naszego przepisu na jaja w sosie koperkowym i nadaj nowe oblicze świętom wielkanocnym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?