Jajka w sosie chrzanowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez połącz jogurtem i chrzanem, dopraw solą.
  2. Jajka obierz, przekrój na połówki, ułóż na półmisku. Polej przygotowanym sosem.
  3. Udekoruj natką pietruszki i posyp ziarenkami pieprzu.

Opis przepisu:

Jajka podajemy tradycyjnie jako dodatek do kanapek, sałatek, bądź jako indywidualną przekąskę. Dziś serwujemy przepis na jajka w sosie chrzanowym, które idealnie sprawdzą w okresie świąt Wielkanocnych. Delikatny smak jajka gotowanego na twardo idealnie bilansuje się z intensywnym sosem chrzanowym. Do naszej przekąski warto dodać odrobinę natki pietruszki. Nada ona potrawie wiosennych kolorów i pobudzi nasz apetyt na jaja.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?