1

2

Przepisy

Jajka w sosie chrzanowym

4/5 4 3 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

539 calories kalorie: 539 kcal / porcja

Jajka podajemy tradycyjnie jako dodatek do kanapek, sałatek, bądź jako indywidualną przekąskę. Dziś serwujemy przepis na jajka w sosie chrzanowym, które idealnie sprawdzą w okresie świąt Wielkanocnych. Delikatny smak jajka gotowanego na twardo idealnie bilansuje się z intensywnym sosem chrzanowym. Do naszej przekąski warto dodać odrobinę natki pietruszki. Nada ona potrawie wiosennych kolorów i pobudzi nasz apetyt na jaja.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez połącz jogurtem i chrzanem, dopraw solą.
  2. Jajka obierz, przekrój na połówki, ułóż na półmisku. Polej przygotowanym sosem.
  3. Udekoruj natką pietruszki i posyp ziarenkami pieprzu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: