1

2

Przepisy

Barszcz ukraiński z ziemniakami

4/5 4 34 5 1

przygotowanie: 70 minut

porcje: 5 porcji

205 calories kalorie: 205 kcal / porcja

Smakowity, pełen warzyw barszcz ukraiński z ziemniakami, białą kapustą, fasolą, marchewką, pietruszką oraz wędzonym boczkiem podsmażanym z cebulą przygotujemy bez trudu, gdy mamy Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. Barszcz po ukraińsku najlepiej smakuje z kromką razowego pieczywa na zakwasie. Sycący barszcz czerwony podajemy w szerokich miseczkach lub na talerzach.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa oczyść (kapusta, ziemniaki, marchew, pietruszka, cebula).
  2. Kapustę poszatkuj, marchew i pietruszkę pokrój w paseczki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Ziemniaki pokrój w kostkę, a cebulę w drobną kosteczkę.
  4. Fasolę odsącz z zalewy, przelej zimną wodą.
  5. Zagotuj 1,5 l wody, dodaj kapustę, ziemniaki, marchew i pietruszkę. Gotuj do miękkości
  6. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni, dodaj cebulę, zeszklij, a następnie oprósz mąką.
  7. Rozprowadź wywarem z zupy i połącz z całością (boczek wędzony, cebula, mąka).
  8. Dodaj fasolę i Barszcz czerwony przygotowany wg przepisu na opakowaniu. Dopraw do smaku.
  9. Dodaj śmietankę. Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: