Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 17

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki kroimy drobno i dusimy w 50ml wody z łyżką masła. Dodajemy odrobinę wegety.
  2. Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy dokładnie ketchupem. Rozkładamy plasterki szynki konserwowej na cieście francuskim.
  3. Na tarce o grubych oczkach ścieramy ser żółty na plasterki szynki. Uduszone pieczarki rozkładamy na szynkę i ser.
  4. Całość posypujemy oregano i przyprawą do pizzy. Zawijamy ciasto francuskie szerszą stroną w roladę następnie kroimy na paski 2cm.
  5. Jajko roztrzepujemy, następnie obtaczamy 2cm paski rolady i układamy na blasze. Wkładamy do rozgarzanego do 200 stopni C piekarnika na 30-35 minut. Po 15 minutach najlepiej przełożyć kawałki roladki na drugą stronę.

Opis przepisu:

Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką to wyśmienita propozycja na przekąskę! Przygotujesz je naprawdę szybko, a łatwość ich przyrządzenia zadziwi nawet największego kuchennego leniucha. Ser, pieczarki i  Ketchup Łagodny WINIARY to idealne połączenie na co dzień i od święta!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?