Sernik domowy

Oceń ten przepis!

4/5 4 54 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 30 min.

  • Porcje 16

4/5 4 54 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukier, cukier wanilinowy, masło i żółtka ucieraj mikserem 10 minut.
  2. Następnie małymi porcjami dodawaj ser. Do masy serowej dodaj budynie i dalej ucieraj.
  3. Ubij pianę z białek na sztywno i połącz z masą serową.
  4. Rodzynki umyj odsącz i oprósz mąką. Połącz z masą serową.
  5. Blaszkę lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę serową.
  6. Rozgrzej piekarnik do 150-160 st.C, wstaw ciasto i piecz 90 minut.
  7. Sernik możesz upiec na kruchym spodzie, a na wierzchu zrobić kratkę z ciasta kruchego.

Opis przepisu:

Sernik domowy to propozycja, którą możesz podać nawet na specjalne okazje. Proponujemy przygotowanie tego puszystego i delikatnego ciasta na Wielkanoc lub z okazji urodzin i imienin. Aby przygotować domowy sernik, użyj Budyniu o smaku waniliowym bez cukry WINIARY i Cukru wanilinowego WINIARY, dzięki któremu Twoje ciasto będzie miało wspaniały waniliowy aromat.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?