1

2

Przepisy

Sernik domowy

4/5 4 35 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 90 minut

porcje: 16 porcji

357 calories kalorie: 357 kcal / porcja

Sernik domowy to propozycja, którą możesz podać nawet na specjalne okazje. Proponujemy przygotowanie tego puszystego i delikatnego ciasta na Wielkanoc lub z okazji urodzin i imienin. Aby przygotować domowy sernik, użyj Budyniu o smaku waniliowym bez cukry WINIARY i Cukru wanilinowego WINIARY, dzięki któremu Twoje ciasto będzie miało wspaniały waniliowy aromat.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukier, cukier wanilinowy, masło i żółtka ucieraj mikserem 10 minut.
  2. Następnie małymi porcjami dodawaj ser.
  3. Do masy serowej dodaj budynie i dalej ucieraj.
  4. Ubij pianę z białek na sztywno i połącz z masą serową.
  5. Rodzynki umyj odsącz i oprósz mąką. Połącz z masą serową.
  6. Blaszkę lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę serową.
  7. Rozgrzej piekarnik do 150-160 st.C, wstaw ciasto i piecz 90 minut.
  8. Sernik możesz upiec na kruchym spodzie, a na wierzchu zrobić kratkę z ciasta kruchego.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: