Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 84 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 84 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ugotowane jajka obierz, drobno pokrój lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  2. Jajka połącz z majonezem, szczypiorkiem i serem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Opis przepisu:

20 minut – zaledwie tyle czasu wystarczy, żeby przygotować pyszną pastę jajeczną ze szczypiorkiem, która odmieni Wasze wspólne śniadania na zawsze! To znakomita alternatywa dla jajecznicy czy jajek podawanych na twardo, ale też dla klasycznych kanapek. Jeśli czujesz, że już pora spróbować czegoś nowego, przetestuj nasz przepis na pastę jajeczną z odrobiną majonezu i serka topionego. Te dwa składniki wydobędą smak jajek, zaś szczypiorek nada im nieco pikantnego posmaku.

Zacznij od ugotowania jajek. Po ostudzeniu obierz je i zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub pokrój bardzo drobno. Dodaj jedną łyżkę Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Posiekaj szczypiorek i dodaj do pasty. Na koniec dodaj także odrobinę serka topionego, dopraw całość solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem może być dobrą bazą do dalszych eksperymentów śniadaniowych. Sprawdź, jak będzie do niej pasować rzodkiewka lub świeży ogórek. Na pastę możesz ułożyć plaster ulubionej szynki.

Znakomicie sprawdzi się do świeżego pieczywa. Bułka pszenna lub żytnia będą z nią smakować jak nigdy. Ale jeśli wolisz wersję o mniejszej ilości kalorii, równie dobrze możesz wykorzystać chrupkie pieczywo. Dzieciakom na pewno posmakuje grzanka z pastą jajeczną. Po tej propozycji na pewno zechcecie wypróbować innych past do kanapek!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?