1

2

Przepisy

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

5/5 5 49 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

169 calories kalorie: 169 kcal / porcja

Jak sprawić, aby codzienne śniadanie było wyjątkowe? Wystarczy kilka jajek i odrobina wyobraźni. Pyszna pasta, która ozdobiona szczypiorkiem będzie prezentować się smakowicie na kanapce. Dobrze komponuje się z zielonym ogórkiem i plasterkiem szynki. Twoje pociechy na pewno poproszą o dokładkę!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka obierz, drobno pokrój lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  2. Jajka połącz z majonezem, szczypiorkiem i serem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

4 wskazówki do przepisu

  • Ola
    Troszkę musztardy :-)
  • monika
    masłooooooooooo
  • Ala
    Serce!
  • Róża Witkowska
    polecam również dodać świeże ogórki 1/4 ogórka zetrzeć o odsączyć i dodać do pasty jajecznej wymieszać i gotowe

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: