1

2

Przepisy

Jajka faszerowane pieczarkami

4/5 4 37 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

233 calories kalorie: 233 kcal / porcja

Jajka faszerowane pieczarkami to ciekawa alternatywa dla zwykłych jajek na twardo. Do przygotowania tej potrawy przyda Ci się Majonez dekoracyjny WINIARY, który nada wyjątkowy smak. Do dekoracji możesz użyć kiełki rzodkiewki lub inne- fasoli lub brokułów. Ciekawym pomysłem na udekorowanie jaj będą cienkie plastry kolorowej papryki- w tym celu ułóż jajka na płaskim talerzu, a między nimi połóż po 3 paseczki papryki czerwonej, żółtej i zielonej. Tej przekąski nie może zabraknąć na wielkanocnym śniadaniu!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka obierz, przekrój na połowę, wyjmij ostrożnie żółtka.
  2. Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę.
  3. Podsmaż razem na maśle, ostudź.
  4. Żółtka połącz z pieczarkami i Majonezem. Dopraw solą i pieprzem
  5. Połówki jajek napełnij farszem i ułóż na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty i kiełkami rzodkiewki.

1 wskazówka do przepisu

  • Mayerr
    Do farszu dodaj posiekanej natki pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: