Jajka faszerowane pieczarkami

4/5 4 59 5 1
4/5 4 59 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotowane na twardo obierz, przekrój na połowę, a następnie wyjmij ostrożnie żółtka.
  2. Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę.
  3. Pieczarki i cebulę podsmaż razem na maśle, ostudź.
  4. Żółtka połącz z pieczarkami i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  5. Połówki jajek napełnij farszem. Ułóż na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty i kiełkami rzodkiewki.

Opis przepisu:

Jajka faszerowane pieczarkami to ciekawa alternatywa dla zwykłych jajek na twardo. Do przygotowania tej potrawy przyda Ci się Majonez Dekoracyjny WINIARY, który nada wyjątkowy smak. Do dekoracji możesz użyć kiełki rzodkiewki lub inne - fasoli lub brokułów. Ciekawym pomysłem na udekorowanie jaj będą cienkie plastry kolorowej papryki. W tym celu ułóż jajka na płaskim talerzu, a między nimi połóż po 3 paseczki papryki czerwonej, żółtej i zielonej. Tej przekąski nie może zabraknąć na wielkanocnym śniadaniu!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?