1

2

Przepisy

Barszcz biały z jajkiem sadzonym

5/5 5 15 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

211 calories kalorie: 211 kcal / porcja

Barszcz biały z jajkiem sadzonym to pożywna i pyszna zupa, którą możesz podać najbliższym także na specjalne okazje, np. na Wielkanoc. Barszcz biały z jajkiem sadzonym przygotuj, używając Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY, a dodatkowo szynki i jajka. Wierzch zupy możesz udekorować natką pietruszki. Barszcz biały będzie jeszcze bardziej pożywny, jeśli podasz go z pieczywem lub do zupy dodasz pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Smacznego!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do garnka wlej 1 l zimnej wody, wsyp zawartość opakowania Białego barszczu, dodaj śmietanę.
  2. Zagotuj mieszając, gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
  3. Szynkę pokrój w paseczki i dodaj do zupy.
  4. Na patelni rozpuść masło, wbij ostrożnie jajka, posól, gdy białko lekko się zetnie, wlej 3 łyżki gorącej wody i przykryj patelnię pokrywką. Smaż 1-2 minuty. Wykrój szklanką lub foremką tak, żeby żółtko było w środku.
  5. Zupę rozlej do talerzy, włóż jajko sadzone i posyp natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: