Barszcz biały z jajkiem sadzonym

5/5 5 17 5 1
5/5 5 17 5 1
  • Przygotowanie: 17 min.

  • Oczekiwanie: 12 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do garnka wlej 1 l zimnej wody, wsyp zawartość opakowania Białego barszczu, dodaj śmietanę.
  2. Zagotuj mieszając, gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
  3. Szynkę pokrój w paseczki i dodaj do zupy.
  4. Na patelni rozpuść masło, wbij ostrożnie jajka, posól, gdy białko lekko się zetnie, wlej 3 łyżki gorącej wody i przykryj patelnię pokrywką.
  5. Smaż 1-2 minuty. Wykrój szklanką lub foremką tak, żeby żółtko było w środku.
  6. Zupę rozlej do talerzy, włóż jajko sadzone i posyp natką pietruszki.

Opis przepisu:

Barszcz biały z jajkiem sadzonym to pożywna i pyszna zupa, którą możesz podać najbliższym także na specjalne okazje, np. na Wielkanoc. Barszcz biały z jajkiem sadzonym przygotuj, używając Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY, a dodatkowo szynki i jajka. Wierzch zupy możesz udekorować natką pietruszki. Barszcz biały będzie jeszcze bardziej pożywny, jeśli podasz go z pieczywem lub do zupy dodasz pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?