Babka marmurkowa

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 12

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Masło utrzyj z cukrem pudrem, żółtkami i cukrem wanilinowym, białka ubij na pianę.
  2. Mąkę pszenną i proszek do pieczenia przesiej do miski.
  3. Do masy maślanej dodaj przesianą mąkę i mleko. Na koniec delikatnie połącz z  pianą z białek.
  4. Połowę ciasta wyłóż do formy z kominkiem posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
  5. Do pozostałej masy dodaj Budyń (proszek) i łyżkę wody, dokładnie połącz i wyłóż na masę jasną.
  6. Piekarnik rozgrzej do 180 st.C, wstaw babkę i piecz 45-50 minut.

Opis przepisu:

Babka marmurkowa to dwukolorowe ciasto, które pokocha cała Twoja rodzina. Do jej przygotowania przyda Ci się Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY, który w połączeniu z białą masą ciasta nada mu brązowy kolor, zaś Cukier wanilinowy WINIARY nada Twojemu ciastu piękny waniliowy aromat. Babka jest dobrym pomysłem na wielkanocny stół jak i na słodki podwieczorek w szary dzień.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?