1

2

Przepisy

Sałatka jarzynowa z grzybkami marynowanymi

5/5 5 14 5 1

przygotowanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

Sałatka jarzynowa z marynowanymi grzybkami to jedna z najbardziej sytych i wartościowych sałatek. Smaczna, pożywna, zdrowa ze względu na zawartość warzyw – czegoż chcieć więcej od tego dania? Sałatkę jarzynową z grzybami możesz podać z kurkami marynowanymi. Polecamy wykorzystanie Majonezu dekoracyjnego WINIARY do sałatki jarzynowej. Pamiętaj, aby dobrze schłodzić sałatkę – wtedy będzie najsmaczniejsza. Proponujemy jej podanie z pajdami chleba lub ciepłymi grzankami.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Boczek pokrój w kostkę ok. 0,5 x 0,5 cm i podsmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor, ostudź.
  2. Ziemniaki, marchewkę i seler obierz i pokrój w kosteczkę.
  3. Por dokładnie opłucz i pokrój w kosteczkę.
  4. Natkę pietruszki drobno posiekaj.
  5. Kurki odsącz z zalewy i większe rozdrobnij na mniejsze, ale nie za małe kawałki (mogą być nawet całe grzybki).
  6. Wszystkie składniki wrzuć do miski, dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem.
  7. Tak przygotowaną sałatkę umieść w lodówce do schłodzenia.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: