Sałatka jarzynowa z grzybkami marynowanymi

Oceń ten przepis!

5/5 5 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Boczek pokrój w kostkę ok. 0,5 x 0,5 cm i podsmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor, ostudź.
  2. Ziemniaki, marchewkę i seler ugotuj, obierz i pokrój w kosteczkę.
  3. Por dokładnie opłucz i pokrój w kosteczkę.
  4. Natkę pietruszki drobno posiekaj.
  5. Kurki odsącz z zalewy i większe rozdrobnij na mniejsze, ale nie za małe kawałki (mogą być nawet całe grzybki).
  6. Wszystkie składniki wrzuć do miski, dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem.
  7. Tak przygotowaną sałatkę umieść w lodówce do schłodzenia.

Opis przepisu:

Sałatka jarzynowa z marynowanymi grzybkami to jedna z najbardziej sytych i wartościowych sałatek. Smaczna, pożywna, zdrowa ze względu na zawartość warzyw – czegoż chcieć więcej od tego dania? Sałatkę jarzynową z grzybami możesz podać z kurkami marynowanymi. Polecamy wykorzystanie Majonezu dekoracyjnego WINIARY do sałatki jarzynowej. Pamiętaj, aby dobrze schłodzić sałatkę – wtedy będzie najsmaczniejsza. Proponujemy jej podanie z pajdami chleba lub ciepłymi grzankami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?