Polędwiczki wieprzowe w sosie serowo-pieczarkowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 21 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 21 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwiczki oczyść z błon, posyp solą i pieprzem.
  2. Rozgrzej olej na patelni i podsmaż na dużym ogniu ze wszystkich stron przez 5-6 minut.
  3. Polędwiczki przełóż do naczynia do zapiekania i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 10 minut.
  4. Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody.
  5. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty, często mieszając.
  6. Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
  7. Polędwiczki pokrój w ukośne plastry i polej sosem. Podawaj z makaronem penne.

Opis przepisu:

Delikatne polędwiczki wieprzowe w Sosie Italia serowo-pieczarkowym - szybko obsmażane, krótko opiekane, ładnie pokrojone i raz-dwa podawane - najlepiej z makaronem penne, na pyszny domowy obiad. Całość można udekorować gałązką pietruszki, a w osobnych miseczkach zaserwować sałatę z lekkim sosem, mizerię lub sałatkę z pomidorów.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?