Garnek serowy z kiełbasą parówkową

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki oczyść, umyj i pokrój na ćwiartki lub plasterki. Rozgrzej olej i podsmaż na nim pieczarki.
  2. WINIARY POMYSŁ NA... Serowy garnek połącz z 500 ml wody i śmietanką, wlej do pieczarek, zagotuj, wsyp makaron.
  3. Gotuj na wolnym ogniu 10 minut od czasu do czasu mieszając.
  4. Kiełbasę parówkową Indykpol pokrój w ukośne kawałki 2 cm, dodaj do makaronu z pieczarkami, gotuj razem do miękkości makaronu.
  5. Przed podaniem wrzuć natkę pietruszki.

Opis przepisu:

Kuszący garnek serowy z kiełbasą parówkową, makaronem penne oraz podsmażanymi pieczarkami - wszystko razem przyrządzone z dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA... Serowy garnek i słodką śmietanką. Przed podaniem posypujemy natką, a kto lubi, może podać danie z Sosem włoskim lub Sosem salsa do smaku i ozdoby.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?