Penne z kurczakiem i pieczarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 24 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 24 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.
  2. Filety z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy pieprzem i ziarenkami smaku, smażymy.
  3. Pieczarki kroimy w talarki,wrzucamy na rozgrzane masło i odparowujemy wodę, pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i na małym ogniu dusimy całość aż cebulka się zeszkli.
  4. Doprawiamy pieprzem i ziarenkami smaku, wlewamy szklankę wody, dodajemy 2 łyżki mąki i mieszamy całość...zdejmujemy z ognia i wlewamy śmietanę, dodajemy usmażone mięso.
  5. Mieszamy do momentu uzyskania konsystencji gęstego sosu, doprawiamy do smaku.
  6. Makaron polewamy powstałym sosem, posypujemy świeżo startym żółtym serem. Smacznego :)

Opis przepisu:

Są takie dni, gdy szukamy sposobów na oszczędzenie czasu. W takiej sytuacji możemy zamówić jedzenie z dostawą do domu albo przygotować coś szybkiego. Dlatego właśnie przedstawiamy penne z kurczakiem i pieczarkami. Delikatny sos śmietanowo-pieczarkowy otula makaron i kawałki kurczaka, przez co potrawa jest przesmaczna.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?