Chińska sałatka z wędzonym kurczakiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 22 min.

  • Porcje 6

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostkę bulionu rozcieńczamy w pół litra wrzącej wody, zalewamy makaronem (rozgniecionym) z zupek, odstawiamy do "napęcznienia" makaronu.
  2. Jaja gotujemy na twardo, paprykę, kapustę pekińską i mięso z kurczaka drobno kroimy.
  3. Makaron odsączamy z bulionu, odstawiamy do ostygnięcia.
  4. Wszystkie składniki, łącznie z pokrojonym ugotowanym jajkiem wrzucamy do miski, połowę puszki kukurydzy odsączamy z nadmiaru wody i dodajemy do całości. Doprawiamy majonezem, Ziarenkami Smaku i pieprzem.

Opis przepisu:

Makaron z zupek chińskich można wykorzystać znacznie kreatywniej! W połączeniu z wędzonym kurczakiem świetnie smakuje i jest gwiazdą każdego przyjęcia. Przyprawa ziarenka smaku WINIARY podkreśli wyrazistość naszej potrawy. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?