Jajka faszerowane w skorupkach

5/5 5 20 5 1
5/5 5 20 5 1
  • Przygotowanie: 32 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo.
  2. Jajka w skorupkach przekrój na połowę, a następnie wyjmij ze skorupek i drobno posiekaj.
  3. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i posiekany koperek.
  4. Masę nałóż do skorupek. Obtocz w bułce tartej.
  5. Smaż przekrojoną częścią na rumiano na rozgrzanym oleju.
  6. Podawaj z bagietką.

Opis przepisu:

Jajka faszerowane w skorupkach to wyjątkowy sposób podania jajek z farszem na święta wielkanocne. Ugotowane jajka w skorupkach najlepiej jest przekrawać ciężkim ostrym nożem, jednym, zdecydowanym ruchem, aby uniknąć kruszenia się skorupek. Gotową przekąskę można podać udekorowaną plasterkami koktajlowych pomidorków lub połówkami oliwek i gałązkami koperku. Danie będzie dobrym pomysłem na wielkanocny stół, jak i na koktajl party ze znajomymi.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?