1

2

Przepisy

Jajka faszerowane w skorupkach

5/5 5 18 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 5 minut

porcje: 4 porcje

167 calories kalorie: 167 kcal / porcja

Jajka faszerowane w skorupkach to wyjątkowy sposób podania jajek z farszem na święta wielkanocne. Ugotowane jajka w skorupkach najlepiej jest przekrawać ciężkim ostrym nożem, jednym, zdecydowanym ruchem, aby uniknąć kruszenia się skorupek. Gotową przekąskę można podać udekorowaną plasterkami koktajlowych pomidorków lub połówkami oliwek i gałązkami koperku. Danie będzie dobrym pomysłem na wielkanocny stół, jak i na koktajl party ze znajomymi.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo.
  2. Jajka w skorupkach przekrój na połowę, a następnie wyjmij ze skorupek i drobno posiekaj.
  3. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i posiekany koperek.
  5. Masę nałóż do skorupek.
  6. Obtocz w bułce tartej.
  7. Smaż przekrojoną częścią na rumiano na rozgrzanym oleju.
  8. Podawaj z bagietką.

4 wskazówki do przepisu

  • Justyna
    Ja zamiast kopru natkę pietruszki dodaję.
  • Magda
    Ja dodaję posiekaną natkę pietruszki zamiast koperku i łyżeczkę musztardy dla zaostrzenia smaku.
  • Kasia
    Świetnie sprawdzi się też natka pietruszki!
  • Renata
    Do farszu dodać posiekaną rzezuche .

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: