Muffiny w wersji wytrawnej – z gorgonzolą i gruszką

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 8

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszaj w misce.
  2. W drugiej wymieszaj wszystkie mokre składniki tj. mleko, olej i jajko.
  3. Następnie do miski z mokrymi składnikami dosyp wszystkie suche składniki.
  4. Dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką.
  5. Ser Gorgonzola rozdrobnij na niewielką kostkę i dorzuć do masy.
  6. Gruszki umyj, obierz, pokrój w niewielką kostkę i również połącz z masą.
  7. Tak przygotowaną masą wypełnij papilotki do muffinek lub foremki.
  8. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 20 minut.
  9. Wyjmij, ostudź i podawaj z jogurtem lub sauté.

Opis przepisu:

Kremowy ser gorgonzola tworzy najdoskonalszą kompozycję z dojrzałą, słodką gruszką. Czemu by nie spróbować tej kulinarnej kombinacji w prostych, ale wykwintnych muffinach z gruszką i gorgonzolą! Wyrośnięte na Proszku do pieczenia WINIARY gruszkowe muffinki w wersji wytrawnej z gorgonzolą to kwintesencja jesiennych smaków - pikantnej, grzybowej nuty sera i łagodnego miąższu świeżych owoców. Muffinki z gruszką po ostudzeniu podajemy solo lub z jogurtem naturalnym. Świetne na domowy podwieczorek lub imprezę; można je także zabrać ze sobą na lunch do szkoły lub do pracy.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?