1

2

Przepisy

Roladki z kurczakiem i szpinakiem

0/5 0 0 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 2 porcje

308 calories kalorie: 308 kcal / porcja

Roladki z kurczakiem i szpinakiem można przyrządzać na dwa sposoby. Wg pierwszego sposobu w rozbite filety z piersi kurczaka zawijamy przyprawiony szpinak i mozarellę, wg drugiego przepisu, który proponujemy, naleśniki nadziewamy farszem z kurczaka oraz szpinaku, a następnie pieczemy ze startym żółtym serem. Dobrze przyprawiony szpinak smakuje rewelacyjnie – cebula, czosnek, gałka muszkatołowa i przyprawa Jarzynka Winiary sprawiają, że pozostawia on pozytywne wrażenie. Roladki z kurczaka i szpinaku możesz podać z ziemniakami i dodatkową porcją szpinaku.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulkę obierz i pokrój w bardzo drobną kosteczkę, następnie zeszklij ją delikatnie na maśle.
  2. Do przeszkolonej cebulki dodaj szpinak, chwilę podsmaż.
  3. Czosnek obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę, wrzuć do szpinaku i podsmaż 2 minuty.
  4. Dopraw przyprawą JARZYNKA i gałką muszkatołową, zestaw z ognia i ostudź.
  5. Do szpinaku dodaj drobno pokrojone lub zmielone filety ugotowanego kurczaka.
  6. Na naleśniki nakładaj farsz szpinakowo-drobiowy i zwijaj w roladkę.
  7. Przed podaniem roladki podsmaż na patelni na złoty kolor i jeszcze ciepłe posyp serem żółtym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: