Roladki z kurczakiem i szpinakiem

Oceń ten przepis!

0/5 0 0 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 2

0/5 0 0 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulkę obierz i pokrój w bardzo drobną kosteczkę, następnie zeszklij ją delikatnie na maśle.
  2. Do przeszkolonej cebulki dodaj szpinak, chwilę podsmaż.
  3. Czosnek obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę, wrzuć do szpinaku i podsmaż 2 minuty.
  4. Dopraw przyprawą JARZYNKA i gałką muszkatołową, zestaw z ognia i ostudź.
  5. Do szpinaku dodaj drobno pokrojone lub zmielone filety ugotowanego kurczaka.
  6. Na naleśniki nakładaj farsz szpinakowo-drobiowy i zwijaj w roladkę.
  7. Przed podaniem roladki podsmaż na patelni na złoty kolor i jeszcze ciepłe posyp serem żółtym.

Opis przepisu:

Roladki z kurczakiem i szpinakiem można przyrządzać na różne sposoby. Według przepisu, który proponujemy, naleśniki nadziewamy farszem z kurczaka oraz szpinaku, a następnie pieczemy ze startym żółtym serem. Dobrze przyprawiony szpinak smakuje rewelacyjnie – cebula, czosnek, gałka muszkatołowa i przyprawa Jarzynka Winiary sprawiają, że pozostawia on pozytywne wrażenie. Roladki z kurczaka i szpinaku możesz podać z ziemniakami i dodatkową porcją szpinaku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?