Sałatka z łososiem i makaronem

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 12 min.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łososia umyj i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
  2. Wyporcjowane filety z łososia posyp z każdej strony przyprawą JARZYNKA.
  3. Filety ułóż na blaszce i skrop je olejem.
  4. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 210°C przez 10-12 minut, ostudź.
  5. Kukurydzę konserwową otwórz, wyrzuć na sitko i przelej bieżącą wodą.
  6. Paprykę pokrój w kostkę ok. 1 x 1 cm.
  7. Natkę pietruszki drobno posiekaj, zostaw kilka listków do dekoracji.
  8. Seler naciowy dokładnie obierz ze ścięgien i pokrój w niezbyt grube plasterki.
  9. Cebulkę obierz i pokrój w drobną kosteczkę.
  10. Przestudzonego łososia rozdrobnij na niewielkie kawałki, delikatnie większe niż papryka.
  11. Wszystkie składniki wraz z makaronem i Majonezem wrzuć do miski i delikatnie połącz.
  12. Tak przygotowaną sałatkę włóż do lodówki na ok. 60 minut.
  13. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki i kiełkami słonecznika.

Opis przepisu:

Przepyszną sałatkę z łososiem i makaronem kokardki najlepiej przygotować poprzedniego dnia lub na kilka godzin przed podaniem, bo najpierw musimy naszego łososia z przyprawą Jarzynka WINIARY upiec i ostudzić. Później kawałki ryby mieszamy z pokrojonym selerem naciowym, papryką i czerwoną cebulą, makaronem, kukurydzą z puszki, natką oraz niezawodnym Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, który połączy naszą kompozycję w smakowitą całość. Sałatkę chłodzimy, a przed podaniem dekorujemy natką i chrupiącymi kiełkami słonecznika. Smakuje wybornie ze świeżą bagietką lub lekko podpieczoną kromką pumpernikla.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?