Sałatka z łososiem i ryżem

Oceń ten przepis!

4/5 4 32 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 32 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łososia pokrój w cienkie paseczki.
  2. Ugotowane jajka oraz ogórki konserwowe pokrój w drobną kostkę.
  3. Pora pokrój w poprzek na kawałki długości 5-6 cm po czym każdy kawałek przekrawaj wzdłuż na 4 części, a następnie pokrój w cienkie paseczki.
  4. Natkę pietruszki drobno posiekaj.
  5. W misce wymieszaj wszystkie składniki wraz z ryżem, dodaj Majonez WINIARY, musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Ponownie dokładnie wymieszaj.
  6. Schłodzoną sałatkę podawaj ze świeżym pieczywem. Może ona stanowić doskonały samodzielny posiłek w codziennej diecie.

Opis przepisu:

Łosoś to smaczna i wykwintna ryba, którą możemy podawać jako przekąskę, element dań obiadowych lub sałatek. Łosoś świetnie łączy się z ryżem, co można wykorzystać podczas przygotowywania sałatek na lunch lub spotkania z przyjaciółmi. Sałatki na bazie łososia i ryżu idealnie wzbogaci jajko ugotowane na twardo, por oraz ogórki konserwowe. Smak składników sałatki dodatkowo podkreśli sos majonezowo- musztardowy z akcentem natki pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?