Łosoś pieczony

Oceń ten przepis!

3/5 3 82 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 8 min.

  • Oczekiwanie 12 min.

  • Porcje 4

3/5 3 82 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety z łososia umyj, dokładnie osusz ręcznikiem papierowym i ułóż filety na blaszce skórą do dołu.
  2. W miseczce wymieszaj oliwę z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  3. Od strony mięsa posmaruj filety z łososia wymieszaną oliwą z przyprawami.
  4. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 210°C przez 10-12 minut.
  5. Upieczonego łososia podawaj z Sosem ziołowym WINIARY, pieczonymi ziemniaczkami lub ryżem z dodatkiem ulubionych świeżych warzyw, sałatki lub surówki.

Opis przepisu:

Piękny różowy kolor i delikatny smak, a do tego wartościowy i sycący posiłek – tak można opisać łososia. A do tego robi się go tak szybko! Poznaj przepis na idealnego pieczonego łososia. Rybę podawaj z kolorowymi dodatkami, które najbardziej uwielbiają Twoi najbliżsi – z ryżem, pieczonymi ziemniaczkami, ulubionymi warzywami lub sałatką. Łososia koniecznie podawaj z Sosem ziołowym WINIARY, z którym idealnie się komponuje!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?