Ciastka owsiane

Oceń ten przepis!

3/5 3 47 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 5

3/5 3 47 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą.
  2. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st. C.
  3. Uformuj ciastka na papierze pergaminowym - 1 łyżka stołowa to jedno ciastko.
  4. Piecz w piekarniku około 20 minut, do zrumienienia się ciastek.

Opis przepisu:

Ciastka owsiane to znakomity pomysł na przekąskę lub deser. Zapieczone płatki owsiane z otrębami nadają ciasteczkom chrupkości, od której trudno jest się oderwać. Słodką podstawą przepisu są rodzynki i miód, które jednocześnie łączą wszystkie składniki. Proszek do pieczenia WINIARY nadaje ciasteczkom niepowtarzalnej puszystości. Za ich apetyczny wygląd będzie odpowiadać również łyżeczka kakao. W jedyne 20 minut upieczesz smaczny podwieczorek dla całej rodziny i znajomych.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?