Ciasto Katarzynka

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 25

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Biszkopt piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
  2. Po wystudzeniu przekroić na dwie części.
  3. Warstwa owocowa: w 0,5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 galaretki porzeczkowe, dodać do dżemu porzeczkowego i wymieszać.
  4. Krem śmietanowy: kremówkę ubić z 3-4 łyżkami cukru i śmietanfixami. Następnie dodać 2 serki mascarpone. Na 1 część biszkoptu wyłożyć dżem, na to ułożyć katarzynki .Zalać masą śmietanową. Przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch posmarować masą śmietanową (cienka warstwa). Udekorować polewą czekoladową.

Opis przepisu:

Ciasto Katarzynka jest proste w przygotowaniu, nie trzeba na nie długo czekać, a co najważniejsze – fantastycznie smakuje! Ale na tym jego zalety się nie kończą! Odkryjcie je sami! Użycie galaretki o smaku czarnej porzeczki podkreśli kwaskowatość naszego przysmaku, dzięki czemu będzie jeszcze smaczniejszy. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?