Bigos wegetariański

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę poszatkuj, zalej małą ilością wody i duś do miękkości.
  2. Pieczarki oczyść, umyj i pokrój na cząstki. Papryki pokrój w dużą kostkę. Cebulę obierz i również pokrój w kostkę.
  3. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim pieczarki, cebulę i paprykę.
  4. Dodaj do kapusty razem z liśćmi laurowymi.
  5. Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU, solą i pieprzem, dodaj koncentrat pomidorowy i duś jeszcze przez około 20 minut.
  6. Podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.

Opis przepisu:

Lekki, ale sycący bigos wegetariański z białej kapusty z podsmażaną cebulą, pieczarkami i czerwoną papryką możemy podać na gorący lunch lub na obiad z kromką pełnoziarnistego pieczywa. Doprawiamy go bardzo prosto: Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, koncentratem pomidorowym oraz laurowym listkiem. W sezonie - zamiast koncentratu - możemy dodać do bigosu 2-3 świeże pomidory, podsmażone na maśle. Jak każdy bigos - i ten najlepszy jest na drugi dzień... pod warunkiem, że coś zostanie :)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?