składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Owoce namocz.
- Zagotuj 2 litry wody z cukrem. Dodaj morele i jabłka. Całość gotuj 10 minut.
- Dodaj śliwki i gotuj jeszcze przez 5 minut.
- Dopraw do smaku Cukrem wanilinowym i Kwaskiem cytrynowym.
- Podawaj po ostudzeniu.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Dla tych, co przepadają za tradycyjnymi, świątecznymi smakami – pyszny wigilijny kompot z suszu. Do mieszanki suszonych owoców – moreli, jabłek i śliwek – wystarczy dodać cukier oraz Kwasek cytrynowy WINIARY i nutkę Cukru wanilinowego WINIARY, by uzyskać niezrównany smak domowego, wigilijnego kompotu. Kto lubi, może dla aromatu dorzucić goździka. Kompot z suszu podajemy w wysokich szklankach lub w kompotierkach.
Zobacz inne pomysły na świąteczne przepisy >>
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?