Wigilijny kompot z suszu

Oceń ten przepis!

4/5 4 16 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 8

4/5 4 16 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Owoce namocz.
  2. Zagotuj 2 litry wody z cukrem. Dodaj morele i jabłka. Całość gotuj 10 minut.
  3. Dodaj śliwki i gotuj jeszcze przez 5 minut.
  4. Dopraw do smaku Cukrem wanilinowym i Kwaskiem cytrynowym.
  5. Podawaj po ostudzeniu.

Opis przepisu:

Dla tych, co przepadają za tradycyjnymi, świątecznymi smakami – pyszny wigilijny kompot z suszu. Do mieszanki suszonych owoców – moreli, jabłek i śliwek – wystarczy dodać cukier oraz Kwasek cytrynowy WINIARY i nutkę Cukru wanilinowego WINIARY, by uzyskać niezrównany smak domowego, wigilijnego kompotu. Kto lubi, może dla aromatu dorzucić goździka. Kompot z suszu podajemy w wysokich szklankach lub w kompotierkach.
Zobacz inne pomysły na świąteczne przepisy >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?