Ciasteczka kruche z cynamonem

Oceń ten przepis!

5/5 5 53 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 15 min.

  • Porcje 10

5/5 5 53 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotuj stolnicę i kuchenną wagę. Odważ mąkę i masło, wyłóż na stolnicę.
  2. Łyżką wymieszaj na stolnicy mąkę z solą, cukrem pudrem, Proszek do pieczenia i cynamonem
  3. Dodaj masło i posiekaj ostrym nożem.
  4. Zrób w mące posiekanej z tłuszczem dołek, wlej do niego żółtka i śmietanę.
  5. Szybko wyrób kruche ciasto. Po wyrobieniu wstaw do lodówki na 1 godzinę.
  6. Ciasto rozwałkuj na grubość 3 mm, wykrawaj foremkami ciastka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  7. Rozgrzej piekarnik do 180°C, piecz ciasteczka przez 15 minut.
  8. Podawaj oprószone cukrem pudrem.

Opis przepisu:

Ciasteczka kruche z cynamonem z pewnością podbiją serca wszystkich domowników. Twoje ciasteczka pięknie wyrosną jeśli użyjesz Proszku do pieczenia WINIARY, cynamon zaś sprawi, że będą bardzo aromatyczne i nabiorą brązowego koloru. Proponujemy podawać je posypane cukrem pudrem, ale jeśli chcesz, możesz je udekorować lukrem, kolorową posypką lub polewą czekoladową :)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?