składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Grzyby umyj, namocz w letniej wodzie na około 2 godz., ugotuj w wodzie, w której się moczyły z warzywami, cebulą, liściem laurowym i czosnkiem.
- Wywar z grzybów uzupełnij do 1 litra wodą, dodaj kostki grzybowe. Wywar przecedź.
- Grzyby wyjmij i pokrój w paseczki, dodaj do wywaru. Dodaj również masło.
- Mąkę rozprowadź w 1/2 szklanki wody i wlej do zupy. Zagotuj.
- Śmietanę rozprowadź zupą i wlej do garnka. Dopraw solą i pieprzem.
- Zupę rozlej do bulionówek, posyp natką pietruszki.
- Zupę możesz podać z makaronem.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYLekką, pachnącą zupę grzybową na domowy obiad możemy podać solo, z makaronem lub z dodatkiem mięsnego krokieta. Gotujemy aromatyczny wywar z warzyw i suszonych borowików, dodajemy esencjonalny Bulion z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY, pokrojone grzyby, śmietanę oraz czosnek i listek laurowy do smaku – i pyszna zupa gotowa. Jeszcze tylko natka pietruszki do posypania i można podawać. Kto lubi, może zagęścić zupę ciepłym ziemniaczanym puree.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?