Zupa grzybowa

Oceń ten przepis!

5/5 5 16 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 16 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grzyby umyj, namocz w letniej wodzie na około 2 godz., ugotuj w wodzie, w której się moczyły z warzywami, cebulą, liściem laurowym i czosnkiem.
  2. Wywar z grzybów uzupełnij do 1 litra wodą, dodaj kostki grzybowe. Wywar przecedź.
  3. Grzyby wyjmij i pokrój w paseczki, dodaj do wywaru. Dodaj również masło.
  4. Mąkę rozprowadź w 1/2 szklanki wody i wlej do zupy. Zagotuj.
  5. Śmietanę rozprowadź zupą i wlej do garnka. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Zupę rozlej do bulionówek, posyp natką pietruszki.
  7. Zupę możesz podać z makaronem.

Opis przepisu:

Lekką, pachnącą zupę grzybową na domowy obiad możemy podać solo, z makaronem lub z dodatkiem mięsnego krokieta. Gotujemy aromatyczny wywar z warzyw i suszonych borowików, dodajemy esencjonalny Bulion z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY, pokrojone grzyby, śmietanę oraz czosnek i listek laurowy do smaku – i pyszna zupa gotowa. Jeszcze tylko natka pietruszki do posypania i można podawać. Kto lubi, może zagęścić zupę ciepłym ziemniaczanym puree.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?