Śledzik z ananasem

4/5 4 57 5 1
4/5 4 57 5 1
  • Przygotowanie: 45 min.

  • Oczekiwanie: 5 godz.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Śledzie umyj, zalej zimną wodą (1,5 l) i pozostaw na 2 godz. Odsącz i pokrój w kostkę.
  2. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i przelej wrzącą wodą, odsącz.
  3. Ananasy odsącz z zalewy i pokrój. Majonez połącz z sokiem z ananasa (ok. 50 ml).
  4. Śledzie połącz z cebulą, ananasem i sosem majonezowym. Dopraw pieprzem.
  5. Odstaw do lodówki na 2-3 godziny.
  6. Podawaj w pucharkach wyłożonych liśćmi sałaty.

Opis przepisu:

Śledzik z ananasem to kompozycja słodyczy, ostrości i pikanterii, dopełniona pysznym sosem z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i słodkiej zalewy z ananasów. Sałatka musi postać w lodówce 2-3 godziny, by nabrała właściwego smaku. Śledzika z ananasem podajemy w niskich, szerokich pucharkach lub szklanych miseczkach, wyłożonych liśćmi sałaty (zwykłej, frezowanej lub kolorowej).

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?