1

2

Przepisy

Śledzik z ananasem

4/5 4 30 5 1

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 4 porcje

537 calories kalorie: 537 kcal / porcja

Śledzik z ananasem to kompozycja słodyczy, ostrości i pikanterii, dopełniona pysznym sosem z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i słodkiej zalewy z ananasów. Sałatka musi postać w lodówce 2-3 godziny, by nabrała właściwego smaku. Śledzika z ananasem podajemy w niskich, szerokich pucharkach lub szklanych miseczkach, wyłożonych liśćmi sałaty (zwykłej, frezowanej lub kolorowej).

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Śledzie umyj, zalej zimną wodą (1,5 l) i pozostaw na 2 godz. Odsącz i pokrój w kostkę.
  2. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i przelej wrzącą wodą, odsącz.
  3. Ananasy odsącz z zalewy i pokrój.
  4. Majonez połącz z sokiem z ananasa (ok. 50 ml).
  5. Śledzie połącz z cebulą, ananasem i sosem majonezowym. Dopraw pieprzem.
  6. Odstaw do lodówki na 2-3 godziny.
  7. Podawaj w pucharkach wyłożonych liśćmi sałaty.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: