składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Śledzie umyj, zalej zimną wodą i pozostaw na 1 godz., odsącz, pokrój na kawałki 2-3 cm.
- Ogórki i cebulę pokrój w kostkę.
- Śmietanę wymieszaj z Majonezem, dodaj ogórki i cebulę, wymieszaj.
- W płaskim naczyniu rozłóż śledzie, zalej je sosem majonezowym.
- Naczynie przykryj i wstaw do lodówki.
- Śledzie podawaj schłodzone, udekorowane koperkiem.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYŚledzie w śmietanie z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, cebulką i ogórkiem konserwowym są łatwe w przygotowaniu i łatwo znikają z talerzy gości! Ogórki konserwowe i cebulę kroimy w kosteczkę, śledzie dzielimy na większe kawałki i zalewamy je sosem śmietanowo - majonezowym z dodatkami. Śledzie w śmietanowym sosie podajemy schłodzone i posypane koperkiem.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?