Śledź w śmietanie z ogórkiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 36 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 36 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Śledzie umyj, zalej zimną wodą i pozostaw na 1 godz., odsącz, pokrój na kawałki 2-3 cm.
  2. Ogórki i cebulę pokrój w kostkę.
  3. Śmietanę wymieszaj z Majonezem, dodaj ogórki i cebulę, wymieszaj.
  4. W płaskim naczyniu rozłóż śledzie, zalej je sosem majonezowym.
  5. Naczynie przykryj i wstaw do lodówki.
  6. Śledzie podawaj schłodzone, udekorowane koperkiem.

Opis przepisu:

Śledzie w śmietanieMajonezem Dekoracyjnym WINIARY, cebulką i ogórkiem konserwowym są łatwe w przygotowaniu i łatwo znikają z talerzy gości! Ogórki konserwowe i cebulę kroimy w kosteczkę, śledzie dzielimy na większe kawałki i zalewamy je sosem śmietanowo - majonezowym z dodatkami. Śledzie w śmietanowym sosie podajemy schłodzone i posypane koperkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?