Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Śledzie w occie

Śledzie w occie
  • Śledzie w occie
  • Śledzie w occie
  • Śledzie w occie
  • Śledzie w occie
  • Śledzie w occie
  • Śledzie w occie
  • czas Łączny czas: 20 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 322 kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Śledzie umyj, zalej zimną wodą na 1 godzinę, odsącz, pokrój na kawałki i ułóż w słoiku.
  2. Cebulę obierz, pokrój w krążki i wyłóż na śledzie.
  3. Do garnka wlej 1,5 szklanki wody i ocet. Następnie dodaj sól, pieprz, cukier, liście laurowe i zagotuj. Zestaw garnek, ostudź.
  4. Zimną zalewą zalej śledzie i odstaw w chłodne miejsce na 2-3 dni.
  5. Śledzie możesz podać z Sosem chrzanowym lub majonezem.
Kalorie: 1288 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 4 stycznia 2014
    sylwcia86

    Często takie robię.

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Śledzie w occie

Wydrukuj przepis

Śledzie w occie

Zgłoś przepis do moderacji