1

2

Przepisy

Sałatka ze śledziem warstwowa

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

497 calories kalorie: 497 kcal / porcja

Sałatka warstwowa ze śledziem to przekąska idealna na świąteczne spotkania z rodziną. Smakuje wybornie, a wygląda równie efektownie, bo sałatkę ze śledziem tworzymy warstwami: śledzi, cebuli, ziemniaków, marchwi i jajek. Warstwową sałatkę ze śledziem posypujemy natką pietruszki, stawiamy na stole i cieszymy zarówno oczy, jak i podniebienia.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety śledziowe umyj, zalej zimna wodą i pozostaw na 60 minut, odsącz, pokrój na małe cząstki i ułóż w szklanej salaterce.
  2. Cebule obierz i pokrój w drobna kostkę, połącz z musztardą i olejem, rozłóż na śledziach.
  3. Ziemniaki i marchew obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach (nie mieszaj).
  4. Na cebuli rozłóż ziemniaki, posmaruj Majonezem, następnie rozłóż marchew.
  5. Jajka pokrój w drobną kostkę i posyp nimi warstwę marchwi.
  6. Sałatkę podawaj schłodzoną, posypaną natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: