Zapiekanka pieczarkowa

Oceń ten przepis!

4/5 4 47 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 47 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obierz i pokrój w plastry 0,5 cm, gotuj w osolonej wodzie 8-10 minut
  2. Cebulę, pieczarki i czosnek oczyść, umyj i pokrój w plastry.
  3. Rozgrzej masło, dodaj cebulę, zeszklij, po czym dodaj pieczarki, czosnek i kostki Bulionu grzybowego z borowikami WINIARY.
  4. Smaż na dużym ogniu do odparowania płynu, po czym dopraw pieprzem do smaku.
  5. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. C. Naczynie do zapiekania posmaruj masłem i kolejno układaj: ziemniaki, połowę startego sera i pieczarki.
  6. Śmietanę połącz z jajkiem, dopraw solą i pieprzem, polej zapiekankę i posyp resztą sera.
  7. Wstaw do piekarnika naczynie z zapiekanką i piecz 25 minut bez przykrycia.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?