Pieczone racuchy z chałki

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Chałkę pokrój na półtoracentymetrowe kromki, a jajka zmieszaj z mlekiem.
  2. Kawałki chałki zmocz w masie jajecznej i ułóż na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym.
  3. Piecz w piecu 25 minut w temp. 190 st. C, a w połowie pieczenia obróć racuchy na drugą stronę.
  4. Podawaj z cukrem pudrem lub ulubioną konfiturą babci.

Opis przepisu:

Przekąska ma dużo białka i witaminy E, które są potrzebne podczas jesienno-zimowych dni, aby uniknąć przeziębień. Zawiera także wapń, fosfor, żelazo i cynk potrzebne do budowy kości i układu krwionośnego. Pieczone racuchy z chałki to wspaniała propozycja na każdy dzień!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?