Bakłażan z serem i pomidorem

Oceń ten przepis!

4/5 4 22 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 22 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umieść na jednej połowie pergaminu: plaster bakłażana, plaster sera i plaster pomidora, przykryj drugą częścią pergaminu. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.
  2. Połóż zawartość w pergaminie na wcześniej rozgrzanej patelni.
  3. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie.
  4. Usmażone bakłażany wyłóż na talerz, wyrzuć pergamin. Możesz podać z Sosem włoskim lub czosnkowo-zołowym.

Opis przepisu:

Na wegetariański lunch lub obiad: bakłażan z serem mozzarella i pomidorem. Smażony bez dodawania tłuszczu i doskonale przyprawiony, dzięki temu, że wykorzystujemy POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami. A zgrabne plastry bakłażana kroimy używając obieraka do warzyw. Można podać z chrupiącą bagietką, miską sałat oraz ulubionym Sosem - czosnkowo ziołowym lub włoskim.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?