Hamburgery drobiowe z serem

Oceń ten przepis!

5/5 5 22 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 14 min.

  • Porcje 4

5/5 5 22 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso z indyka wyrób ręką i podziel na 4 części.
  2. Każdą porcję rozpłaszcz i włóż plaster sera, uformuj owalne kotlety i umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Pergamin pokryty jest już przyprawami i odrobiną tłuszczu.
  3. Patelnię rozgrzej bez tłuszczu. Połóż mięso zawinięte w pergamin na wcześniej rozgrzanej patelni. Smaż po 7 minut z każdej strony w pergaminie.
  4. Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin.
  5. Bułki przekrój włóż mięso, liść sałaty i plaster pomidora.
  6. Podaj zaraz po przygotowaniu z Majonezem kanapkowym WINIARY.

Opis przepisu:


Mięso z indyka na kotlety plus WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich, ser żółty, kilka bułek - i już mamy przepyszne, aromatyczne hamburgery drobiowe z serem, usmażone bez dodawania tłuszczu. Do tego porcja warzyw: tradycyjny liść sałaty i plaster pomidora oraz inne dodatki - kolorowa papryka, cebula albo kiszony ogórek. Smakosze mogą dodać sobie nieco Majonezu Dekoracyjnego WINIARY lub WINIARY Majonez Omega 3:6.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?