1

2

Przepisy

Rożki

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 0 minut

Przygotowanie:

Odkroić skórki od kromek.
Namoczyć je w bulionie i odcisnąć.
Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Cebulkę pokroić.
Szynkę pokroić w drobną kosteczkę.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą dokładnie mieszając w miseczce.
Okrojone kromeczki przekroić w poprzek na rożki.
Jajko roztrzepać z odrobiną mleka.
Kromeczki namoczyć w jajku z jednej strony, palcami ugnieść każdą,nałożyć trochę farszu przykryć drugą kromeczką i dookoła ścisnąć jak pieroga/ nie musi być bardzo szczelnie, farsz nie wypłynie/.
Gotowe rożki smażyć na patelni na oleju./Rożki nie wpijają oleju/ Po usmażeniu odkładać na papierowy ręcznik.Farsz można zrobić dowolny.
Podpatrzyłam w galerii!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: