Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Zapiekanka z mięsem mielonym

Zapiekanka z mięsem mielonym
  • Zapiekanka z mięsem mielonym
  • Zapiekanka z mięsem mielonym
  • Zapiekanka z mięsem mielonym
  • Zapiekanka z mięsem mielonym
  • Na patelnię dodaj puszkę pomidorów i duś całość na wolnym ogniu przez ok. 20 minut.
  • Do naczynia żaroodpornego wyłóż mięso, a następnie makaron.
  • Całość zalej sosem beszamelowym.
  • Zapiekanka z mięsem mielonym
  • Zapiekanka z mięsem mielonym
  • Zapiekanka z mięsem mielonym
  • Zapiekanka z mięsem mielonym
  • Na patelnię dodaj puszkę pomidorów i duś całość na wolnym ogniu przez ok. 20 minut.
  • Do naczynia żaroodpornego wyłóż mięso, a następnie makaron.
  • Całość zalej sosem beszamelowym.
  • czas Łączny czas: 60 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 40 min)
  • porcji Porcji: 5
  • kalorie Kalorie: 352 kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Obierz cebulę oraz czosnek i pokrój w kostkę.
  2. Zeszlij je na oleju, a następnie dodaj mięso mielone i podsmaż.
  3. Na patelnię dodaj puszkę pomidorów i duś całość na wolnym ogniu przez ok. 20 minut.
  4. Dopraw solą, pieprzem i bazylią.
  5. Ugotuj makaron na półtwardo wg wskazówek na opakowaniu.
  6. Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem.
  7. Nagrzej piekarnik do 200°C.
  8. Zawartość opakowania Kremowej Bazy do sosów jasnych WINIARY rozprowadź w 250 ml wody i 50 ml śmietanki.
  9. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 30 sekund, ciągle mieszając. Dopraw do smaku gałką muszkatołową.
  10. Do naczynia żaroodpornego wyłóż mięso, a następnie makaron.
  11. Całość zalej sosem beszamelowym.
  12. Posyp startym żółtym serem.
  13. Zapiekankę wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 20 minut.
Kalorie: 352 kcal / 5 porcję

Potrzebne składniki:

  • Kremowa Baza do jasnych sosów WINIARY (1 opakowanie)
  • śmietanka 12% (50 ml)
  • mięso mielone (200 g)
  • mała cebula (0,5 sztuki)
  • czosnek (1 ząbek)
  • bazylia (1 szczypta)
  • olej (2 łyżki)
  • pomidory (1 puszka)
  • makaron świderki (150 g)
  • starty ser żółty (50 g)
  • sól, pieprz (do smaku)
  • gałka muszkatołowa (do smaku)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 24 kwietnia 2014
    viki29

    super pomysł, musze wpyrobować

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Zapiekanka z mięsem mielonym
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Zapiekanka z mięsem mielonym

Wydrukuj przepis

Zapiekanka z mięsem mielonym

Zgłoś przepis do moderacji