1

2

Przepisy

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obierz cebulę oraz czosnek i pokrój w kostkę.
  2. Zeszlij je na oleju, a następnie dodaj mięso mielone i podsmaż.
  3. Na patelnię dodaj puszkę pomidorów i duś całość na wolnym ogniu przez ok. 20 minut.
  4. Dopraw solą, pieprzem i bazylią.
  5. Ugotuj makaron na półtwardo wg wskazówek na opakowaniu.
  6. Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem.
  7. Nagrzej piekarnik do 200°C.
  8. Zawartość opakowania Kremowej Bazy do sosów jasnych WINIARY rozprowadź w 250 ml wody i 50 ml śmietanki.
  9. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 30 sekund, ciągle mieszając. Dopraw do smaku gałką muszkatołową.
  10. Do naczynia żaroodpornego wyłóż mięso, a następnie makaron.
  11. Całość zalej sosem beszamelowym.
  12. Posyp startym żółtym serem.
  13. Zapiekankę wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 20 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: