1

2

Przepisy

tarta na francuskim cieście

4/5 4 4 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozwałkować na blacie, podsypując maka (ciasto musi być cienkie). Formę wysmarować masłem, wyłożyć ciastem (wystające ciasto oderwać) i ponakłuwac je widelcem. Pomidory pokroić w kostkę, mozzarellę w plastry. Do miski wbić jajka, wlać śmietanę, dodać szczyptę soli i pieprzu; wszystko razem wymieszać widelcem aż do uzyskania jednolitej masy. Na cieście poukładać mozzarellę i oliwki, posypać szczypiorkiem, dodać pomidory, zalać masą jajeczną, posolić i popieprzyć. Piec w piekarniku 20-25 minut w 160st. (termoobieg), aż do całkowitego ścięcia się jajek.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: